fredag 5 oktober 2018

Piraten v. 40

Brrr. Nu börjar det bli riktigt kallt och hösten är officiellt här och det känns nästan som att vintern är runt hörnet.

Men nog om vädret. Denna vecka började som alla veckor med måndagen, utflyktsdagen. Vi drog till skogs där vi letade efter olika djur, där vi hittade massor med tomma snigelskal, undra var sniglar har tagit vägen? Hmm...
Därefter blev det fri lek med skogen som lekplats.


Tisdag: Blomgruppens utedag. Denna dag så fick de till uppgift att utföra olika kompisövningar. De började med att med en rockring gå runt skeppet, tillsammans med en kompis. Därefter lekte de kompisstafett och avslutade sedan aktiviteten med att dramatisera en elefant balanserade. 




Dinosauriegruppen var i sin tur inne och hade fått ett brev från Trollet Stomp. Han ville höra barnen sjunga sånger om olika troll och efter lite fundering kom vi på två låtar med troll i; Sången om trollmor och Bockarna Bruse. Sagt och gjort så sjöng vi dessa. Som slutlåt sjöng vi Tuppen Ture. Hoppas det fungerade och att Stomp blev nöjd. 


Onsdag: Dinosauriegruppen var ute och hade fått ett brev i en sko från deras vän trollet Stomp. Barnen skulle ta sig till skogs och leka skogs-kurragömma, för att locka fram ett nytt troll som gillar att leka. Sagt och gjort så gick vi till skogen och lekte kurragömma. 


(De vita fläckarna är barn.... GDPR...)

Blomgruppen var i sin tur inne och fick rita på sina mappar, där deras alster kommer att ligga tills den är stor nog. De fick sedan gå vidare till att träna på sina namn genom att färglägga sin första bokstav, skriva den och för de som ville så fick de träna på sina namn.


Torsdag: Dinosauriegruppens utetorsdag. Ett nytt brev hittades i en av fröknarnas skor och där fick dino-gruppen som uppgift att gå till skogs för att locka fram sin nya trollvän. Men den var osynlig så barnen var tvungna att utföra olika matte-uppdrag för att göra hen synlig. Sagt och gjort så utförde de uppdraget med bravur och började sedan leta efter trollet. Den hittades snabbt och barnen fick reda på att den heter Lekis och älskar att leka. Som belöning så gick alla till fotbollsplanen och dansade dansstopp.



Blomgruppen var inne och fick till uppgift att skapa konstverk av lego och de skapade riktigt fantasifulla konstverk. Riktigt roligt


Det var allt för denna vecka. Vi på Piraten önskar er en trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar