måndag 15 oktober 2018

Piraten v. 42

Hej hopp. Brittsommaren har visat sitt sanna jag och vi började veckan med en underbart solig måndag. Vi började dagen med att vara ute på gården och undersöka våra nya ”hästar” som nu står inne vid gungorna. De blev snabbt populära. Därefter tog vi på oss västarna och gick iväg till fotbollsplanen och lekte Kom alla mina små kycklingar. En riktigt rolig lek som uppskattades stort.

Tisdag: Dinosauriegruppen var inne och hade fått ett brev från sina trollvänner, som berättade att ett nytt troll hade setts till och för att locka fram hen så var de tvungna att utföra ett par dramaövningar; Pomperipossa och Trollstaven. Pomperipossa gick till på det sättet att ett barn var häxa (pomperipossa) som gick runt och förvandlade barnen till sten, för att sedan när alla barn blundade, gömma ett av barnen under mossa. Sedan fick resten av barnen gissa vem som låg under mossan. Riktigt uppskattad lek. Trollstaven gick ut på att häxan/trollkarlen trollade resten av barnen till olika saker, som t.ex. en groda eller en sten.


Blomgruppen var i sin tur utomhus och hade fått till uppdrag att hitta saker i höstens alla färger; Röd, grön, orange, brun och gul. Uppdraget var att hitta saker ute i naturen som passade till de olika färgerna. 


Onsdag: Dinosauriegruppen var ute denna dag och hade fått ett nytt brev som berättade om att deras nya trollkompis, Dramatus, fanns vid båtberget och för att göra hen synlig så var barnen tvungna att utföra ett matematikuppdrag som handlade om vikt. Barnen skulle hitta en lätt och en tung sak och fick sedan resonera varför en sak var tyngre än den andra och de kom fram till att saker som är större, hårdare och att de har tunga saker inom sig. 


Blomgruppen var inne och fick öva på självständighet. De fick visa för pedagogerna vad de kan göra utan hjälp. Allt från att sätta på sig skorna till att bygga kojor av madrasser. De fick visa sina färdigheter och vad de är bra på.


Torsdag: Dinosauriegruppen var ute och hade fått ett uppdrag av Dramatus. Hen tyckte att Blomgruppens aktivitet på tisdagen såg så rolig ut att hen ville att dinosaurierna skulle prova. Så de fick hämta höstens alla färger, för att sedan leka massa på gården.




Blomgruppen hade inneaktivitet och var med om ett dramaäventyr där de skulle gestalta olika djur. Allt från springande zebror till krypande krokodiler fanns nu på Piraten och barnen hoppade av glädje. Ett riktigt populär aktivitet. 


Det var allt för denna vecka. Vi på Piraten önskar er en trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar