fredag 28 september 2018

Piraten v. 39

Hej allesammans!

Nu börjar hösten verkligen bli kylig så se till att de finns passande kläder på barnens platser!

Under måndagen gick vi med barnen till soliga fotbollsplanen och lekte krypstafett, ett skepp kommer lastat samt en lek som vi döpte till kråkan. Den sistnämnda gick ut på att barnen skulle akta sig för en ”jagande fågel” och ställa sig i rockringar som blev färre och färre för varje omgång! Mycket spännande!



Under tisdagen gick Blomgruppen åter igen till fotbollsplanen för att denna gång gå en fantasibana samt leka en dramalek där de skulle härma så många djur de bara kunde komma på! Barnen klarade av allt galant och passade på att göra egna banor samt komma på fler djur de ville härma!



Dinosauriegruppen hittade under sin samling ett brev från trollet de hittade förra veckan i skogen.
Trollet hade kommit med ett brev som uppmanade barnen att tillverka instrument för att locka fram trollets trollkompisar. Dessa ska de sedan spela på för att trollen ska lägga fram fler skatter i framtiden. 





I onsdags gick hela gruppen ut i regnet och gick piratloppsvarvet ett varv för att se hur banan kändes inför loppet på eftermiddagen. Under dagen fick hälften av barnen även göra sina mappar som de ska ha för att kunna samla sina alster och konstverk och pyssel de gör på förskolan!



I torsdags gick Blomgruppen ut och hade en aktivitet med utomhusmatematik. De fick i uppdrag att hämta olika antal saker på gården för att sedan sortera eller lägga i storleksordning eller efter färg.


Dinosauriegruppen var i sin tur inne och, med sina nytillverkade instrument, försökte locka fram nya troll på förskolan.
Till slut hittade de ett troll som gav dem i uppdrag att dramatisera bockarna bruse.
Den enda kruxet var att de skulle försöka ändra sagan så att trollet blev glad igen och sagan slutade lyckligt.
Detta löste barnen genom att trollet fick träffa alla sina trollkompisar och därigenom blev glad igen!
Slutet gott, allting gott!



Under fredagen körde vi lite roliga lekar med muggar och flörtkulor!
Roligaste var nog att välta koppyramiden ändå!

Trevlig helg!

Mvh Piratenpersonalen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar