torsdag 26 oktober 2017

Piraten v. 43

Hej!


Ännu en vecka har gått här på piraten.

I måndags gick vi till båtberget där barnen i grupper om fick lägga pinnar runt tre olika pedagoger för att skapa tre stycken ”höstpersoner” i skogen.

När konturerna var klara fick barnen i uppgift att klä dem med allt de kunde hitta i skogen. Höstigt värre!

I tisdags åkte hela gruppen till brandstationn för deras årliga uppsättning ”Larmet går”. Barnen tyckte teatern var bra där brandpersonalen själva agerade ut scenarion där det är viktigt att tänka på säkerheten hemma.

Man ska exempelvis inte lämna uppsikt över köket när man lagar mat, alltid ha flytväst (även din hund!) när man åker båt, inte ladda sin elektronik över natten, hur viktigt det är med reflexer (jätteviktigt) och framförallt alltid ha en brandvarnare med fungerade batteri uppsatt i taket!

Höjdpunkten av showen var ändå när vi fick se vad som händer när man försöker släcka brinnande olja med hjälp av vatten - ingen bra idé det!

Då är det tur att det finns en sån bra minnesramsa utifall olyckan skulle va framme.

”112 - lätt att slå, 112 - hjälp kommer då!”I onsdag var delfinerna ute och utforskade vad man kan hitta på för kul i sandlådan.

De började med att bygga en präktig sandhög i mitten med en lång vallgrav runt. När de sedan hällde på vatten var succén en faktum. ”Mera vatten! Mera vatten” hördes det på gården under förmiddagen medan barnen körde med sina båtar i nyskapade vattenbanan.

Regnbågsgruppen hittade i sin tur en ny smurf inne, denna gång kallad Forskarsmurfen. Barnen tyckte den såg ond ut till en början men efter att ha scannat Qr-koden insåg vi att denna smurf kommer att ge många uppdrag av experiment, utforskande och naturvetenskaplig karaktär. Forskarsmurfens första utmaning till gruppen var att barnen skulle se hur många färger de kunde få fram genom att bara använda grundfärgerna gul, blå och röd. Barnen fick fram många nya färger som vi sedan listade efter aktiviteten!

Forskarsmurfen verkade nöjd efteråt!
I torsdags gick delfinerna ut igen och fick tillsammans besluta om vad de ville göra utomhus. De allra flesta ville fortsätta med gårdagens vulkan/vattenbana så det blev återbyggnad av den samtidigt som någon hittade en skatt i vulkanen medan de andra försökte få igång vattenbanan igen.

Ett kul höstprojekt i sandlådan! ”Vi gjorde en vulkan med sand sen hällde vi vatten, Sandra hällde vatten. Sen blev det som lava. Det kändes kul och bra! berättade ett barn.

”Vi gjorde vattenbanor, först grävde vi och la sand mitten sen närvi hällde vatten blev det en vulkan” sa ett annat.


Regnbågsgruppen hittade i sin tur ännu en ny smurf denna dag. ”Två på en vecka” som ett barn utbrast!

Denna smurf kallade sig för berättarsmurfen och gillade språk och bokstäver i alla dess former och uttryck!

Dagen till ära fick barnen då träna på rim i bornholmsappen vid vår tv-skärm.

Språkträning och turtagning i ett! Bara en sån sak! Efter detta klippte barnen tillsammans med en pedagog gårdagens alla färger för att skapa en ram till det färgsprakande konstverket!


Nu är det helg igen! Hurra för det!


Och glöm nu inte att det INTE är matsäck längre från och med måndag den 30:e!


Trevlig helg från piraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar