fredag 20 oktober 2017

Piraten v. 42

Ny vecka, nya tag. 

I helgen var några föräldrar förbi och bytte ut våra sandlådelådor och fixade bänkarna nere vid grillplatsen och resultatet blev otroligt bra; Bra jobbat bästa föräldrar. Vi spenderade måndagen på gården och utförde olika uppdrag och undersökte våra nya saker här på gården. Uppdragen var t.ex. att springa och krama alla fröknar, springa runt skeppet tre gånger eller att nudda alla grindar. Detta tyckte barnen var riktigt roligt och höll på ett bra tag, riktigt duktiga var de också.

På tisdag var det aktivitetsdags för våra två grupper. Regnbågsgruppen gick iväg till regnskogen där de hittade en smurf, som såg riktigt ledsen ut. KänsloSmurfen, som den hette, var ledsen för att dennes svamphus hade förmultnat och ätits upp av svamparna. Barnen spekulerade över hur de kan göra smurfen glad igen och kom fram till att de kanske kan göra honom glad nästkommande dag.
Delfinerna var i sin tur inne och gjorde play doh. Barnen satte sig i köket och fick hjälpa till att mäta upp mjöl och salt och fick sedan titta på medan fröknarna blandade ihop det hela till två olika färgade degar; en orange och en blågrå. Efter att degen svalnat lite så började de dega. De blev allt från vattenpölar till daggmaskar och maskbullar. Riktigt roligt.



Onsdag flög förbi med fart. Delfinerna var ute på promenad och fick till uppdrag att hitta och fotografera vad de ansåg vara höst. Dessa bilder kommer att finnas uppe på avdelningen. De var riktigt kreativa och duktiga i sina fynd. Regnbågsgruppen hade inneaktivitet och nu var det dags att göra KänsloSmurfen glad och barnen kom med massa idéer om vad som skulle kunna göra hen glad. De provade sig fram men kunde tillslut komma fram till att KänsloSmurfen inte kunde bli glad just nu och att det inte var något fel med det.




Torsdagen bjöd på strålande väder och idag var det regnbågsgruppens tur att vara ute på äventyr. De gick iväg till skogen och hittade en till smurf; FixarSmurfen. Det visade sig att han behövde komma över en liten bäck och behövde hjälp att bygga en bro. Barnen delades in i arbetslag av två och två och byggde sedan broar åt FixarSmurfen. 
Delfinerna hade innedag och eftersom att det införskaffats en ny app till våra lärplattor, Pic Collage Kids, så fick de arbeta med denna app. De fick använda kamerafunktionen på lärplattan och gå och fotografera fyra stycken saker inne på avdelningen; Vad de ville. De fick sedan använda sig av Pic Collage Kids för att göra sitt egna collage av de bilder de tagit. Resultatet finns att se inne på avdelningen, då collagen blev utskrivna. Med detta hoppas vi pedagoger på att skapa ett intresse gällande kameran och att fotografera.




Veckans sista förskoledag, Fredag, spenderades både inne och ute. Den bjöd på dans, rita och dega, pärlplattebyggande och flygplansvikning. Sist men inte minst så bjöd den på massa lek och stoj. 

Vi på Piraten och Piratskeppet önskar er en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar