fredag 13 oktober 2017

Papegojan v.41

Denna vecka har vi hälsat en ny kompis välkommen till oss! I och med inskolning så har vi inte haft grupper under veckan, men vi har hunnit med massor av roliga aktiviteter ändå. 

I måndags var vi lika många vuxna som barn (sjukperiod + ledigheter), en liten trupp gick till skogen och fotbollsplan, medan vi introducerade nya kompisen på avdelningen. I skogen jobbade de med motsatsord, stor/liten och lång/kort. Att försöka ta sig upp på stora stenen är fortfarande spännande, de som behöver en hjälpande hand får det så gärna av en kompis. 
Babblaren Dadda har äntligen börjat följa med sina kompisar på Papegojan hem. Dadda sover över och verkar hittills haft fyra jättetrevliga dagar hos olika kompisar. Barnen har med hjälp av bilder berättat för oss om Daddabesöket. 
I tisdags var det dags för den årliga fotograferingen. Stor eloge till fotografen som lyckades att fånga alla barns uppmärksamhet med diverse prylar, ljud och krumbukter. 

I onsdags sken solen så vackert så vi passade på att gå ut för att leta efter våra skuggor. Några barn upptäckte att det blev skuggor på marken förra veckan när vi var påväg från lekparken så vi hänger på deras intresse. 
I torsdags hade vi vattenkul i regnet på gården. Plask i pölar, gegga i sandlådan och vattenbana. 


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar