fredag 6 oktober 2017

Piraten v. 40

Hej och hå, en vecka har ännu en gång flugit förbi. Vi började veckan med måndagen, där barnen fick göra uppdragskort i tre grupper med varsin pedagog. Uppdragskorten handlade om Lägesord, Leta och sista handlade om att Upptäcka. Därefter åts det matsäck. Nu är det endast två måndagar kvar med matsäck, det som är så mysigt. 

På Nästkommande dag, tisdagen, var det dags för aktiviteter. Delfinerna var inne och gick igenom kompisboken "Sprid glädje", där boken just handlade om att vara glada och snälla mot varandra och att ett leende är något som gör en glad. För att spinna vidare på detta så fick barnen rita en kompismålning - fem och fem - med temat "glädje". Dessa finns att se inne på avdelningen. Regnbågsgruppen hade i sin tur aktivitet utomhus och det breven riktigt blöt sådan. De gav sig ut i "regnskogen" och hittade riktigt mycket svampar och kom fram till att det är där smurfarna bor. Sedan blev det mycket hopp och plask i närliggande vattenpölar (eller bäck kanske man bör kalla det). 


På veckans mitt-i-veckan-dag, dvs. onsdag så var det regnbågsgruppens tur att vara inne på förmiddagen. De tittade på ett klipp om smurfarna och diskuterade sedan om var smurfarna bor och hur de tror att det ser ut hos dem. Detta leddde i sin tur diskussionen vidare till hur det ser ut hemma hos barnen och i deras rum. Delfinerna hade uteaktivitet och fick leta reda på varsitt föremål som de sedan undersökte med en lupp (förstoringsglas). De fick sedan berätta vad och hur det såg ut när de tittade på sitt föremål med luppen. Efter detta fick de undersöka saker på gården med luppen.

Torsdagsdags; Delfinerna hade inneaktivitet medan Regnbågsgruppen tog sig en tur ner till biblioteket för att låna böcker. Delfinerna fick denna dag hitta och undersöka saker som vi har inomhus med lupp. Därefter var det fri lek som stod på agendan.

Sista dagen på denna vecka, fredag, spenderades förmiddagen utomhus med lek tillsammans med papegojorna. Efter lunch så var det fri lek och sedan fick de röra på kropparna till Just Dance, vilket papegojorna hörde och de fick självklart vara med så plötsligt var alla barn med och dansade. Riktigt roligt!

Vi på Piraten och Piratskeppet önskar er alla en trevlig helg. Vi ses på måndag igen :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar