fredag 9 november 2018

Papegojan vecka 45

Hej hallå! 
Nu har två veckor gått sedan vi senast skrev i vår blogg. Vi fortsätter att arbeta med vårt bussprojekt som barnen är väldigt itresserade av. Vi arbetar med bussar på olika sätt, hur ser de ut, hur låter de? Vår avdelning börjar sakta men säkert förändras utifrån vårt projekt och bussarna börjar bli mer synliga i barnens vardag på avdelningen. 

I måndags gick vi till lekparken och lekte. Vi fortsatte att utforska klätterställningen som många barn varit väldigt intresserade av. Men hur gör man egentligen för att kunna klättra upp alldeles själv? Från det att många velat ha hjälp att komma upp kan nu de flesta alldeles själv. Väldigt bra träning för vår motorik. 

I tisdags skapade vi bussar med trolldeg. Tänk att trolldeg både går att skapa med och att äta. Mm... kanske inte så gott dock ;) 



I onsdags målade vi mjölkkartonger gula, precis som de stora gula bussarna ska de få köra runt i vår egna värld på förskolan. En värld full med bilar, bussar och hus. 









I går torsdag hade vi rörelsedag. Vi bestämde oss för att gå till skogen bakom Trollskogen. Undra vad man kan hitta där? Vi diskuterade tillsammans på vägen dit, vi funderade om det kanske kunde finnas en skatt eller kanske är skogen full med små troll? När vi kom fram hittade vi tyvärr varken troll eller skatter, vi hittade dock en massa löv och en rolig backe som vi kunde klättra både upp och ner i. Roligt och utmanande!





Idag fredag lekte vi tillsammans med Piraterna ute på gården. 

Trevlig helg önskar alla papegojor 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar