torsdag 15 november 2018

Piraten v. 46

Hej!


I måndags gick vi ill skogen och tränade på motsatsord.

Barnen fick leta efter långa - korta, ljusa - mörka, taggiga - lena samt hårt - mjukt!

Därefter lekte vi lite kurragömma tillsammans!





I tisdags var Blomgruppen inne och lyssnade på olika djurläten, vilda som tama!

Barnen fick välja i turordning vilket djur de ville höra hur det lät varpå de fick härma både ljudet och hur djuret rör sig. Vi använde oss av appen ”SoundTouch”








Dinosauriegruppen var i sin tur ute och lekte ”under hökens vingar kom” tillsammans på gården. Denna gång introducerades lite nyare färger också för att göra leken lite mera avancerad. Färger som diskuterades var till exempel roséguld, brons, turkos samt olika nyanser av alla färger de redan kan.





Under onsdagen gick Blomgruppen till fotbollsplanen och spelade lite fotboll. Straffturneringen slutade 16-1 till barnen mot Hannes och Nipa.






Dinosauriegruppen var inne och fortsatte att spela memory på skärmen där barnen ska förklara för fröken vilken ruta man ska vända på. 




Under torsdagen fick Blomgruppen välja varsitt favoritdjur som vi ska börja arbeta med under detta läsår. De fick även döpa sina djur till vilket namn de ville! Blir spännande att se vad vi ska hitta på med dessa!







Dinosauriegruppen gick ut på gården och utförde en hel radda med uppdrag från våra ute-kortlekar. Därefter lekare de olika varianter av kull, ritade former och bokstäver i gruset samt tränade på lägesord.




Med detta önskar vi trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar