torsdag 13 september 2018

Piraten v. 37

Hejsan hoppsan,

Hösten närmar sig med stormsteg och regnet har både visat sig och legat i luften denna vecka.

Vi började veckan med vår utflyktsmåndag. Denna måndag tog vi på oss västarna och drog till skogs. Där gick vi igenom skogens olika regler, som att man inte får pilla och äta på svampar och att man alltid ska se en fröken. Därefter lekte vi lekar och letade efter olika växter och djur i naturen.

Tisdag: Dinosauriegruppen var inne och fick som uppgift att samarbeta och konstruera olika rörelsehinderbanor. 3 grupper av 3 barn i varje resulterade i tre helt makalöst bra hinderbanor. Kreativiteten flödade och det användes allt från böcker, mattor, stolar till skålar med spöken i, bokhyllor och kuddar. Riktigt roligt.


Blomgruppen var i sin tur ute till skogs och fick till uppgift att leta efter hösttecken. De hittade kottar, löv, barr, pinnar och annat smått och gott. Dessa höstprylar skulle de sedan ta med hem till förskolan. Undra vad de ska användas till? Därefter blev det skogslek.

Onsdag: Dinosauriegruppen hade utedag och vi lekte lekar på gården. Vi lekte ”Vad är klockan herr/fru lejon?”, en lek som går ut på att det i mitten står ett barn som agerar lejon. Resterande barn ropar ut ”Vad är klockan herr/fru lejon?” och lejonet ska sedan svara med ett antal + ett föremål/djur (Exempel: Tre elefantsteg). Tillsist säger lejonet ”Lunchdags” för att sedan springa och fånga ett nytt barn som ska bli lejon. Riktigt roligt!

Blomgruppen var inne och vi fick nu reda på vad allt skogsmaterial skulle användas till; Höstteckningar. Tillsammans limmade de fast allt material på två olika papper för att skapa en riktigt härlig höstteckning. Dessa finns att se inne i fantasirummet.


Torsdag: Dinosauriegruppen hade innedag och idag valde vi att måla. Vi började dock med att prata om något som närmar sig och som är otroligt vackert; Hösten. Vi pratade om dess färger och vad som finns och inte finns. Att det kommer svampar och bär, att regnet är ett rätt vanligt väderfenomen. Sedan gick vi in i köket och målade våra egna höstmålningar. 



Blomgruppen hade uteaktivitet och idag tog pedagogerna med sig böcker ut. Därefter fick de tillsammans ”Dansa en bok” som gick ut på att man högläste boken som barnen sedan dansade till, hur de ville, för att visa med kropparna hur de uppfattar boken. Intressant att se vilka olika rörelser barnen och pedagogerna gjorde.


Det var allt för denna vecka. Vi på Piraten önskar er alla en riktigt trevlig helg så ses vi igen nästa vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar