fredag 21 september 2018

Papegojan vecka 38

Hej hopp!

Nu är snart vecka 38 till ända, en vecka full med bus, lek och utforskande. Idag slogs vi pedagoger av hur fort tiden går. Snart är vi inne i oktober, en riktig höstmånad. Den här veckan har vi varit ute på gården och lekt både själva vi på Paprgojan och tillsammans med våra kompisar på Piraten. Vi har också lekt inne på avdelningen, vi har provat att sitta i olika lådor, vilka lådor kan jag egentligen få plats i? Vi har ritat och tränat på våra färger och byggt med duplo och lekt med våra olika bollar, rullat och kastat. 

På gården har vi samarbetat och samlat massor av barr och kottar och pinnar. Det är roligt att se hur barnen arbetar tillsammans genom att ta hjälp av spadar och händer för att få ihop så mycket som möjligt. 








Vi har också utforskat våra fordon som finns på gården genom att köra på olika material och också se hur långt de kan flyga. 





När vi var ute på gården och Josefine skulle bli bjuden på lite god, vällagad mat fick vi plötsligt syn på en lång mask som fascinerade alla våra små Papegojor. Vi enades om att ge masken namnet Dagge. Den var lång och kändes kall berättade barnen. 



Vi avslutade veckan med att gå på en promenad, vi gick ner till kullarna och provade att springa upp och ner. Uppe på kullen testade vi också våra röster och upptäckte då att det blev eko. Väldigt spännande! 

Tack för tisdagens föräldramöte, ni har gett oss mycket inspiration om hur vi ska arbeta vidare med vårt projekt kring ljud! 

Trevlig helg önskar alla Papegojor 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar