fredag 23 mars 2018

Piraten v. 12

Tjolahopp,

Vecka 12 och nu är det äntligen plusgrader och snön har börjat töa. Nu håller vi tummarna för att våren är påväg och att vintern får gå i ide ett bra tag framåt. 

Vi började denna vecka med utflyktsMåndag och vi drog på oss våra ursnygga orangea västar och begav oss till skogs. Vägen dit var en riktig kamp då det var ishalt i princip hela vägen dit men efter några snubblerier och lite långsammare tempo så var vi äntligen framme. Väl där fick barnen se några bilder på två vanliga djur, hare och rådjur, som brukar finnas i skogen och fick därefter leta efter spår efter dessa; både bajs och tass-/hovavtryck. Efter ett ivrigt letande så fann vi både bajs och avtryck från både hare och rådjur. Därefter var det fri lek och som avslutning så kollade vi på vårt träd som vi ska följa nu under en längre tid, för att se om det blir någon förändring.


Tisdag: Regnbågsgruppen var ute och hade fått ett uppdrag från RobotSmurfen att gå ner till fotbollsplan och leka robotleken, som gick ut på att ge varandra kommandon för att komma till olika mål och barnen klarade denna uppgift galant. Sedan fick de på upptäcksfärd och begav sig vandring upp i de höga bergen (som egentligen var stora snöhögar 😉)

Delfinerna var inne och fick besök av tre stycken papegojor och tillsammans fick de en karta, en karta över en superrolig hinderbana som hade byggts på Piraten. Allt från att krypa under bord, gå på soffan, krypa genom grottor, hoppa över hinder och tillslut hopp på trampolinen. Det sistnämnda var riktigt populärt.



Onsdag: Regnbågsgruppen var inomhus och hade fått ett uppdrag från UppfinnarSmurfen som hade lagt ut olika uppfinningar som barnen skulle lista ut användningsområden på. De fick tre stycken ledtrådar (som låg gömda) till hjälp. De uppfinningar som de skulle lista ut var; Tipex, Ljussläckare och Äppelurkärnare. Barnen var superduktiga och med hjälp av alla ledtrådar så kom de tillslut fram till vad var och en av uppfinningarna var till för.

Delfinerna hade fått ett brev från Milla, som skrev att hon hade sett en av sina SopSamlarMonsterskompisar ute på gården och att hon såg väldigt förvirrad ut. Barnen började genast leta och hittade genast Glas-Klara, ett monster som älskar ofärgat glas. Hon hade tappat bort sin bror och bad barnen leta efter honom. Sagt och gjort så blev det en ny jakt och snart hittade barnen även Glas-Mo. Han älskar också glas, men bara färgat sådant. Barnen fick till uppdrag att gå ner till återvinningsstationen och sortera en påse med glas i rätt behållare.



Torsdag: Regnbågsgruppen hade sin innetorsdag idag och fick till uppdrag att bygga olika uppfinningar till en varsin legogubbe, och det blev allt från hus till båtar till luftskepp. Dessa finns att se inne på Piraten och står och väntar på att bli tittade på. 

Delfinerna var ute och utforska en av våra nya digitala läromedel; Webbägget. Detta ”ägg” är ett microskop som går at koppla till Ipaden vilket gör att det blir enklare och roligare att undersöka saker och se de på riktigt nära håll. Dessutom så kan man ta kort på sina närbilder på ett väldigt enkelt sätt. Barnen fick till uppgift att hämta varsin sak att undersöka och fick sedan berätta vad de såg och vad det såg ut som. Allt från barr till bark undersöktes. Riktigt roligt och spännande.




Fredag: Vi var ute på förmiddagen och lekte allt från tigerkull (Tjing) till att bygga med geggamoja. Nu när solen äntligen har börjat värma och göra så att snön börjar töa så kan vi äntligen använda våra sandlådor lite mer. Riktigt roligt.

Vi på Piraten önskar er en trevlig helg! 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar