söndag 11 mars 2018

Piraten v. 10

Hejsan,

Mars månad har nått sin start och våren är långt bort för här finns det bara snö, snö och snö så långt ögat kan nå. Vi började måndagen med en utflykt till en närliggande skog där vi letade spår från olika djur, gjorde kojor och lekte i snön. 


Tisdag - Regnbågsgruppen hade utomhusaktivitet. De tog på sig västarna och gick på utflykt till skogen där de fick till uppgift att skapa bokstäver av olika material som finns i skogen. De var riktigt duktiga och hela alfabetet kom med.
(bilder kommer)

Delfinerna var i sin tur inne och träffade ett nytt SopSamlarMonster vid namn Prassel - ett monster som älskar tidningar och det passade perfekt då barnen veckan innan hade klippt massa återvunnet papper och lagt dessa i blöt för att göra egna papper. Denna vecka var det dags att mixa ner det hela till en gröt. Väldigt intressant och kladdigt.


Onsdag - Regnbågsgruppen var inne och träffade på en ny smurf - uppfinnarsmurfen. Hen hade med sig ett uppdrag till barnen och det var att få de att fundera på vad en uppfinning är och barnen kom med många bra och roliga reflektioner och kom tillslut fram till att många saker är uppfinningar. De fick sedan skapa sina egna uppfinningar med det material som fanns att tillgå på avdelningen. 


Delfinerna var i sin tur ute och letade spår i skogen. De tog med sig sin IPad och använde sig av Viltappen för att komma underfund med vad olika spår var. Efter mycket letande så kom barnen fram till att det fanns både rådjur och skogshare i skogen och de hittade både bajs och fotspår från dessa två. På vägen hem hittade vi en påse, hängandes i ett träd, som vi snabbt kom fram till att den inte hörde hemma där. Vi tog ner påsen och gick och slängde den. Bra jobbat Delfinerna!Torsdag - Regnbågsgruppen hade inneaktivitet och fick ännu ett uppdrag från UppfinnarSmurfen. Denna gång var det dags att leta efter ett brev som fanns någonstans på piraten och efter en stunds letande hittade de ett brev med massa bilder på olika uppfinningar. De fick sedan till uppgift att rita av dessa uppfinningar för att sedan berätta varför denna uppfinning var bra. Riktigt intressant!


Delfinerna var i sin tur utomhus och körde ett rörelsepass i form av att åka massa madrass. Riktigt roligt och nu när Mars är här och våren förhoppningsvis är på ingång så är det roligt att ta tillvara på denna roliga aktivitet. 


Vi på Piratskeppet vill tacka för ännu en rolig och spännande vecka och önskar er en riktigt trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar