fredag 9 mars 2018

Papegojan v. 9+10

Efter förra veckans kyliga dagar har vi denna vecka kunnat återgå till våra vanliga rutiner kring utevistelse, så skönt! 

Måndag v.10:
Fortfarande en aning för kallt för de yngsta att gå på en längre utflykt. Vi tog en kort tur till skogsgläntan bakom förskolan. Efter högljudda protester från några småttingar som inte uppskattade den djupa snön i skogen så traskade vi tillbaka till tryggheten på gården. Hoppas på bättre underlag till nästa vecka!

Tisdag, onsdag v. 9 + 10:
Skapande: Nu var det dags att skapa med Babblaren Diddi. Med hjälp av färg, gaffel och handtryck har barnen målat och avbildat Diddi. 





Yoga och språk: yogapassen går över förväntan! Till lugn musik börjar vi med positionen ”barnet” där vi slappnar av och fokuserar på andningen. Därefter forsätter vi på golvet med katten, kon och hunden. Vi går sedan lugnt upp till stående och position ”berget”, fokuserar på andning och balans inför den krävande positionen ”trädet”. Passet avslutas med ”kobran” för att sedan sätta sig upp och ge sig själv en uppmuntrande klapp axeln. 
Efter yogapassen avslutar vi med språklek. Vi har jobbat vidare med frukter och introducerat insekter, samt rimsaga och sång. 




Torsdag, röris: vecka 9 körde vi igång med ett nytt rörispass från Friskis och Svettis. Detta var mycket uppskattat bland både barn och pedagoger. Vi jobbade så intensivt att fönster måste öppnas och otränad pedagog fick träningsvärk, nämner inga namn haha. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar