onsdag 14 mars 2018

Piraten v. 11

Hej!

I måndags gick alla pirater till skogen där vi pratade om de olika årstiderna tillsammans. Just nu är det ju vinter vilket barnen var stensäkra på pga all snö!

Snön hade dock börjat töa lite så ibland fick vi snöslask kastat på oss av träden.

Vilken tur att fröknarna fick mest på sig så alla iaf fick ett gott skratt!

Vi passade också på att fota ett träd som vi ska försöka följa nu under alla årstider. Det blir spännande att se vad som händer med trädet!





I tisdags var båda grupperna inne under förmiddagen.

Delfinerna hittade en ny miljö-kompis, vid namn plastis, som hade med sig ett papper som berättade hur lång tid olika typer av skräp tog innan det har bearbetats av naturen. De fick sedan välj något på pappret som de målade av och satte upp på väggen. De passade även på att klippa ut och undersöka sitt återvunna papper som nu har torkat och blivit nytt papper.





Regnbågsgruppen fick i uppdrag av forskarsmurfen att utföra två experiment. Det ena gick ut på att lägga russin i varsitt provrör för att sedan hälla i sockerdricka i provröret. Barnen fick spekulera i vad som skulle hända innan läsken hälldes i.

Det gissades att russinet skulle explodera, att vattnet skulle bli lila samt att russinet skulle flyta. Russinet började istället åka upp och ner som en hiss! Barnen försökte fundera fram varför och kom fram till att ”syran gör så att russinet åket upp”.

Experiment nummer två gick ut på att släppa i provrör med färg och mjölk i en stor balja med vatten och sedan gissa vad som skulle hända. Resultatet blev som moln i vattnet så vi bestämde oss för att blanda i ännu mer färg, såklart!




Under onsdagen gick Delfinerna ut och lekte kull tillsammans med fröknarna.

Ett barn beskriver aktiviteten: ”En får jaga sen får de andra springa sen kan man rädda!” Trots halt underlag gick det bra att springa och kasta sig på snön! Tur det!





Regnbågsgruppen var i sin tur inne och fann denna dag ännu en ny smurf inne på Piraten, nämligen Programmeringssmurfen, eller Robotsmurfen som barnen döpte den till. Den gav i uppdrag att barnen skulle få pröva en ny lek som kallades robotleken. Den gick ut på att barnen två och två fick styra varandra med hjälp av kommandon. Ett barn var robot medan den andra styrde vad den skulle göra.

Det var klurigt men barnen förstod tillslut hur de skulle styra varandra. Kul!




Under torsdagen åkte Regnbågsgruppen till biblioteket och lånade nya böcker till förskolan.


Delfinerna var i sin tur inne och testade vår kompis ”BlueBot”, en programmeringsrobot. De fick undersöka den och spekulera i vad den används till och hur den fungerar.

Sedan fick de såklart också pröva att trycka för att se hur roboten agerar efter deras kommandon och koder.

De fick också försöka nå olika mål tillsammans i turordning.

Barnen ville inte knappt sluta för att det tyckte det var så kul. Roboten får nog komma på fler besök till piraten tror vi bestämt!




Nu önskar vi alla en trevlig helg!


//Piraten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar