torsdag 30 mars 2017

Piraten v. 13

Hej!


Denna vecka har varit delvis varm och skön! Detta uppskattas såklart. Både barn och personal är överens om att det räcker med snö nu, vi vill ha vårtecken!


I måndags försökte några barn locka till sig nya pokemons genom att bygga en koja i fantasirummet med lockbeten på i form av pokebollar.

Det hela visades sig fungera utmärkt då barnen möttes av en stor röra, massa fotspår och även en pokéboll med texten Japan på!

Det var även en skugga med ett frågetecken på inne i rummet!

Barnen var mycket fundersamma så vi fick hjälpas åt att städa undan allt där inne innan vi undersökte vidare!


 


 


 


 


I tisdags tog vi med alla barnen till gorillaparken där de klättrade, hoppade, gungade i hängmattan, samlade träflisor, matade krokodiler, letade pinnar.

Ja, allt mellan himmel och jord!

"Gorilla-a-a-a-a" uttryckte sig ett barn medan hen slog sig på bröstet likt en tvättäkta King kong! Det tyckte vi var passande!


 


 


 

Under tisdagen hittade barnen också tre nya Poké-ledtrådar, denna gång med ledtrådar på japanska!

Vi översatte och orden blev: Leta, utomhus, imorgon! 


Under onsdagen hade Papegojfröknarna storsamling med tillsammans med alla barn på piratskeppet. Det var rörelsedans på schemat och barnen att det var "både roligt och kul"

"Vi dansade, sovde, upp igen, vakna och sen sova igen, vi var en blomma som växte sen ramla ner." Förklarar tre barn från yngsta gruppen.


Efter samlingen hittade barnen ett nytt meddelande från Pikachu,

Denna gång låg pokebollen i ett barn korg och gav meddelandet att barnen skulle leta där man kunde "klättra och åka".

Tillslut fann vi pokemonen "Zubat" som gav oss uppdraget att försöka klara av hinderbanan hen hade lagt fram på gården.

Barnen fick klättra, åla, krypa, hoppa över hinder och allt möjligt för att inte nudda marken.


 


 


 

På eftermiddagen jobbade vi vidare med projektetet som vi är delaktiga i som ska ställas ut i kommunhuset. Barnen skulle rita ett barn, och fick tolka det precis som de vill.


 



Under torsdagen åkte ugglorna och tre barn buss till biblioteket där vi letade efter nya böcker vi ville låna till förskolan. 

Delar av Pikachu-gruppen och Glassarna lekte Kims lek tillsammans. De var jätteduktiga på att se om fröknarna la till eller tog bort leksaker och tyckte att det var roligt.





Trevlig helg från Piraten!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar