fredag 3 mars 2017

Piraten v.9

Hej!


Ny slaskig och blöt vecka på piratskeppet! Kul för barnen och torkskåpen!

I måndags


I tisdags målade glassarna för fullt när de målade sina egna pokepinnar samt färglade sin pokeboll de gjorde förförra veckan.

Vi väntar spänt på resultatet när den är färdig!

 


Pikachugruppen (tidigare Bananerna) tränade lite bornholmsmodellen på skärmen samt fick leka dansstopp efteråt. De nya mello-låtarn måste ju introduceras såklart!

 

Ugglorna i sin tur började med att skriva en saga som sedan ska utmynna i en film eller teater eller vad nu barnen själva känner att de vill att det ska bli.

Sagan fick heta "Konstiga gubben med sina konstiga Pokémon".


Under tisdagseftermiddagen hittade även barnen pokebolls-ledtrådar igen.Denna gång stod det "Gömmer", "imorgon" samt "Cirkel."

 


Under onsdagen klurade vi på ledtrådarna och kom fram till att pokébollen måste gömma sig under något som är format som en cirkel. Tillslut hittades den under papperskorgen och letandet kunde börja. Barnen skulle denna gång gå två och två och leta efter Pokémons.

Först fann de Nidoran som gav uppdraget att de skulle hitta hans syster, som också heter Nidoran.

Hennes uppdrag var att barnen skulle samarbeta och bilda ett led med kortast först och längst sist.

I detta led skulle de föra en boll över sina huvuden utan att tappa den för att sedan kasta bollen under sina ben som skulle forma en tunnel. Barnen lyckades utmärkt med uppdraget!

 


Under torsdagen hade vi storsamling tillsammans med barnen på papegojan. Vi sjöng låtar från Sandras hemliga gyllene låda och piratenbarnen tog väl hand om de yngre barnen. Det var en trevlig stund tillsammans.


Det var allt för denna vecka. Trevlig helg från oss på Piraten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar