fredag 7 april 2017

Piraten. 14

Hejsan hoppsan,

Nu börjar denna vecka lida mot sitt slut och vi på Piraten har fått en riktig vårvecka med både sol och regn. Vi började veckan med att ha en lugn måndag, med massa lek. På tisdagen fick vi besök av vår mystiska Pokémon som lämnade ledtrådar ute på gården och även i ett av barnens lådor, mystiskt! Ledtrådarna kom i form av Greatballs, som innehöll ord och en flagga. Väl inne igen så började vi försöka klura ut vad för flagga det var - det visade sig vara den filippinska flaggan med tre tillhörande ord - Kisame (Tak), Sa (På) och Bukas (I morgon). Va? Skulle vi leta på taket i morgon? Vilket tak? Skulle vi behöva en stege? Frågorna var många. Riktigt spännande. 
 G

Dagen efter var det dags att börja leta. Taken utomhus blev undersökta från långt ifrån (så vi kunde se uppe på taket) men ingenting fanns att finna där. Kanske fanns den inomhus? Barnen delades in i smågrupper och började leta och snabbt hörde man ett "Där är den!". En pokeboll var fast uppe på taket ovanför torkskåpen och väl nere så såg vi att det var en QR-kod på den. 


Det var ännu en gång en film från Pikachu, som gav oss en ledtråd om var vi kunde hitta vår nya Pokémonvän. Pikachu pratade om att den fanns där det finns vatten... Vad menades med det egentligen? Barnen var snabba med att klura ut att den kanske finns i ett handfat någonstans och en nya jakt började. Efter en kort stunds letande fann de tillslut Squirtle, en vattenpokemon. För att kunna fånga denna lilla krabat så var barnen tvungna att utföra ett vattenrelaterat uppdrag - vattenstafett. De delades in i två olika grupper och ställde sig i varsitt led. Uppdraget var att ta vatten från den ena hinken och fylla den andra. Det gick superbra och barnen var riktigt engagerade och glada. De lyckades med uppdraget och fångade sin nya Pokémon - Squirtle! 
 
 

Vi kollade även på ägget och till vår förvåning så hade nya sprickor visat sig och en liten lapp hade lämnats. På den lapp stod det att barnen hade lyckats bra med att vara hjälpsamma och att det nu skulle bli lite svårare att få ägget att kläckas. Den mystiska "????" skrev att nu skulle barnen vara hjälpsamma och även börja lyssna på varandra. Att bli goda lyssnare. Vi pratade sedan om vad det innebär att lyssna på någon. Barnen kom med riktigt bra idéer.
 

På torsdagen var det gruppaktivitetsdags. Glassarna fortsatte med sitt Pokémon Go-spel. De gjorde framsidan och spelgubbar och klippte ut sina egna Pokémon som sedan klistrades på framsidan av spelet. 

 


Ugglorna och Pikachugruppen byggde hus av mjölkpaket. Husen skulle bebos av Pokémon och barnen fick fritt välja vem det var som skulle bo där inne. Fröknarna skrev sedan ut bilder på Pokémon som sedan kommer klippas ut och lamineras. Husen klipptes och färglades och idéer sprudlade om vad som skulle finnas i huset. Allt från toaletter till tavlor. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar