fredag 24 mars 2017

Piraten v. 12

Hejsan hoppsan,

Nu börjar denna vecka lida mot sitt slut och helgen närmar sig. Måndagen började med att vi gick ut på gården och lekte. Medan vi var ute fick avdelningen besök av en mystisk Pokémon som lämnade spår efter sig. Barnen följde dessa spår som ledde dem in i Fantasirummet där de började leta och hittade tillsist en pokémonboll. På baksidan av bollen var det en flagga och även text. Vi undersökte detta och kom fram till att det stod Egypten och att det var den egyptiska flaggan. 
 
     
 

Tisdagen var en Rocka Sockorna-dag. Dagen till ära så hade, både vuxna och barn, olika par strumpor på sig. Dagens aktivitet föll även inom Rocka Sockorna-temat då barnen fick en varsin vit strumpa att dekorera - då med målarfärg och genom att limma på olika saker som fjädrar och annat krimskrams. Denna dag hittade även barnen tre nya pokébollar där det stod "Sand", "Imorgon" och "Spade". Kanske fanns det något i sandlådan?
  
 

På onsdagen var det äntligen Pokémonjakt. Denna gång tog vi spadarna till hands och begav oss mot sandlådan. Där fann vi att det fanns massa X runtom i sandlådan och barnen började genast att gräva. Efter en stunds febrilt grävande så hittades tillslut Pokémonen - denna gång var det Mudkip. För att kunna fånga denna så var barnen tvungna att laga mat till Mudkip. Turligt nog så är Mudkip en Pokémon som älskar gyttja och lera så vi tog ut lite vatten och barnen började genast att laga eller baka delikata maträtter eller bakverk till Mudkip. 
 
 

Torsdagsförmiddagen spenderades inomhus med olika aktiviter. Glassarna påbörjade sitt arbete med att göra ett spel tillsammans. Ugglorna och Pikachugruppen genomförde en gemensam aktivitet, då de fick dega med trollet och skapa olika kreationer. Dessa skapelser ska nästa vecka färgläggas och lackas. Eftermiddagen spenderades ute i den underbara vårsolen.
  
  

Det speciella med torsdagen var att vi fick post. Efter lunch märke ett barn att det hängde en annorlunda pokéboll i vår Rocka Sockorna-lina, bland alla strumpor. På denna boll stod det PokeMail med stora bokstäver och efter en stunds fundering kom vi fram till att det kanske hade med post att göra. Vi gick då till vår brevlåda och visst, där låg ett brev från en okänd "????". I detta brev låg ett meddelande och ett ÄGG. Inte vilket ägg som helst utan ett pokemonägg. I meddelandet stod det att detta ägg är i barnens förvar och att det inom en framtid kanske kommer att kläckas. Spännande! Vi får se vad som gömmer sig där i.
 
 

Fredagen var en lugn dag som spenderades med att bland annat vara utomhus i vårsolen. Vi lekte och hade en riktigt mysfredag.

Det var denna veckas spännande händelser och roligheter. Vi från Piraten önskar er alla en riktigt härlig helg så ses vi nästa vecka igen. Hej svejs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar