fredag 24 november 2017

Piraten v. 47

Hejsan hoppsan,

Ännu en händelserik vecka har flutit förbi. I måndags möttes vi av snö och kyla. Vi tog tillfället i akt och lekte med snön ute på gården, madrasserna åkte fram men eftersom att hjälmarna inte var framme än så blev det inget backåkande men det var roligt ändå. Men innan vi började leka så åt vi frukt vid grillplatsen, mysigt!


Tisdagen spenderade Delfinerna inne medan Regnbågsgruppen var ute. Delfinerna upptäckte ett par små små fotspår inne vid den svarta brevlådan och blev genast nyfikna. Inne i brevlådan fanns ett litet litet brev, från en av småfolket. Mila, som hon heter, var riktigt glömsk av sig och hade glömt bort var hon bor men tyckte att Piratskeppet såg riktigt härligt ut så hon ville bo där. Hon behövde dock inspiration till hur hennes hus kan se ut och barnen fick som uppgift att rita vad de tror att Mila skulle tycka om när det kommer till boende. Riktigt roligt och teckningarna var riktigt intressanta. Allt från kattburar till stora hus med skorstenar. 



Regnbågsgruppen hade fått brev från SkapandeSmurfen, som hade ett uppdrag till barnen. De fick varsin pensel och fick som uppdrag att, med vatten, måla i snön. Vidare så samlade de massa snö i en hink som de sedan färgade med karamellfärg. Det blev en stor hög med olika färger. Spännande!


Onsdagen spenderade Regnbågsgruppen inomhus. De hade fått ett brev från BokSmurfen som behövde hjälp med ett par bokstäver som fanns gömda någonstans på Piraten. Regnbågsgruppen letade febrilt efter dessa och hittade, efter en stunds letande, bokstäverna. De fick sedan till uppgift att skapa dessa bokstäver med material som finns att tillgå på avdelningen. Allt från pärlplattor till pinnar användes och resultatet blev riktigt riktigt bra. Barnen skapade sitt egna alfabet, som nu hänger inne i kvadratrummet. Ta en titt!!


Delfinerna var denna kyliga dag utomhus och medan vi satt i samlingsringen så ser ett barn ett par fotspår på väggen. Det var ett nytt brev från Mila. Hon berömde deras husritningar och var superlycklig över resultatet. Eftersom att det var en kylig dag så tyckte hon att barnen behövde värma sig lite och tyckte då att lite dans vore något. Sagt och gjort så sprang en av pedagogerna in för att hämta högtalaren och satte på barnens önskelåtar. Detta var roligt, så pass att Papegojorna ville vara med och dansa. Roligt!

Torsdagen spenderade Delfinerna utomhus och även den här dagen fanns det ett litet litet brev från Mila. Hon berättade att hon hade hittat en hög med skräp i skogen men eftersom att hon är så liten så var det svårt för henne att slänga skräpet i papperskorgen. Barnen ville gärna hjälpa henne men först var vi tvungna att lokalisera var skräphögen var och vi gick på sökarjakt. Vi gick in i närliggandeskog och hittade en stor plastpåse med skräp. Vi tog ut innehållet och sorterade allt i olika högar; Plast, Kartong, Brännbart, Kompost och Pant. Vi gick sedan med dessa till vårt lilla soprum där vi sedan slängde allt i rätt kärl. Panten la vi dock i vår panthög då vi kom på att man måste åka till en affär för att kunna panta i den stora pantmaskinen. 


Regnbågsgruppen var inne och hade fått ett brev från SkapandeSmurfen som ville att de skulle göra VikFigurer. Sagt och gjort så fick barnen göra varsin VikFigur och de fick sedan döpa dessa figurer. Resultatet finns att se på avdelningen och är riktigt roliga. Barnen var riktigt kreativa, både i skapandet av figuren och av skapandet av namn.


Idag, fredag, spenderades förmiddagen utomhus med papegojorna. Det lektes och stojades och vi hade en riktig mysfredag.

Tack för denna vecka,

Mvh Piraten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar