torsdag 16 november 2017

Piraten vecka 46


Hej!


Nu börjar det bli kallt ute och ingen vill väl att barnen ska frysa när de leker utomhus? Därför kan det vara bra att kolla igenom om barnen har tillräckligt varme kläder nu såhär i vintertider.

Varma vantar, halskrage och vinterskor är att föredra!


Men nu till veckan som passerat.

I måndags gick vi ut med alla barn och lekte på vår härliga gård.

Det var allt ifrån kull, fotboll, rockringskastande och mycket annat kul.

När vi sedan gick in prövade vi den nyuppsatta projektorn till barnen stora glädje. De fick åka bergodalbana, kolla minecraftbyggen samt kolla havsakvariumsfilmer. 


I tisdags var Regnbågsgruppen inne och upptäckte ännu en smurf inne inlett av rummen. Denna gång var det Musik och rörelse-smurfarna som hittades.

De gav barnen i uppdrag att göra en hinderbana på avdelningen där man skulle göra hinder man skulle gå igenom, under, över, hoppa över, krypa under med mera. Barnen lyckades extraordinärt med uppgiften och till tonerna av Marcus och Martinus körde barnen banan tills de blev helt slut!







Delfinerna fortsatte på sitt spår med sammansatta ord genom att gå ut i närområdet för att leta efter sådana ord.

Barnen gjorde ett bra jobb och de kom knappt iväg från förskolan innan barnen hade hittat en hel drös med sammansatta ord. Papperskorg, cykelkorg, och basketkorg är bara ett axplock av allt det hittade!





Under onsdagen var Regnbågsgruppen inne igen och upptäckte att det satt ett brev på en utav smurfarna, nämligen känslosmurfen.

I brevet stod det att smurfen hade gömt en massagesaga i någon frökens bakficka. Barnen hittade den tillslut och turades sedan om att ge varandra massage. När det var klart satte vi oss i en ring och alla fick berätta hur de tyckte att det kändes. ”Jättejätteskönt” utbrast flera utav barnen.




Delfinerna var under onsdagen ute och lekte lekar tillsammans.

De lekte bland annat frys-kull där man fick stå helt still när man blev tagen. För att tina upp den som hade blivit kullad behövde man springa ett varv runt den personen.

De lekte även ballongen där alla barn stod i en ring tillsammans så nära varandra de kunde för att sedan blåsa tills ballongen blev större och större och sedan sprack! De avslutade även med den klassiska raketen!


Under torsdagen gick Regnbågsgruppen ut då det, på skärmen på piraten, dök upp ett meddelande från Natursmurfen. Den berättade att uppdraget var att skrapa och samla så mycket frost de kunde för att sedan ta in den och se vad som händer med det under natten. Barnen skrapade på bra och fick nästan ihop en halv hink med skrapad snö! Redan på eftermiddagen hade snön ändrat skepnad..spännande..




Delfinerna var inne och fortsatte med sammansatta ord. Denna gång skapade barnen något som senare ska bli ett sammansatt ord-memory. De kom på ord de ville ha med i memoryt som de sedan letade upp bilder på på ipaden.




Med detta säger vi trevlig helg!


Mvh Piraten



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar