torsdag 16 november 2017

Papegojan v.46

Och så kom snön, om än kortvarigt! Stämningen på gården förbyttes mot en aning dyster till "oj så mysigt, roligt det blev". Skratt, stoj och sång ljöd över gården som en klassisk Disneyfilm. Dagen efter var det vita, fluffiga borta men inte hängde vi läpp för det! Den frusna marken tinade som i ett trollslag upp, vattenpölar bildades, sand kunde grävas och massor av lera kunde tillverkas. 

I våra smågrupper arbetar vi vidare med kroppen. Massage och självporträtt har stått på agendan. Syftet med självporträtt är inte att kunna avbilda sig själv utan att skapa en förståelse kring sig själv, att kunna reflektera kring lika/olika. Några barn upptäckte att vi alla hade två ögon men inte samma färg, intressant! 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner sig trygg i den" Lpfö 98/10 s.10


Under två veckor så har en ny lek börjat växa fram på avdelningen. En grupp barn har börjat bada! De simmar runt och flyter på gröna mattan, hoppar från "bryggan", duschar, tvättar håret och kroppen. Det är så roligt att följa deras initiativ och givetvis ska vi försöka bygga vidare på deras intresse. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar