fredag 22 september 2017

Piraten v. 38

Hejsan svejsan,

Ännu en vecka har flugit förbi här på Piraten och här kommer en liten update om vad vi har sysslat med denna vecka. Vi börjar som vanligt med måndagen. Med matsäcken packade i våra väskor och västarna på så drog vi till skogs och hade denna dag lite musik med oss när vi gick - vandringsmusik kallade pedagogerna det. Väl framme vid skogen så var det dags för dagens uppdrag; Samla tre kottar var och lägg det på den stora stenen. Ett uppdrag som utfördes snabbare än ögat. Efter detta så satte vi igång med att köra lite dansstopp för att sedan leka lite "marken är lava" - och med hjälp av högtalaren så fick vi in en extra dimension i det hela då det spelades lavaljud när marken blev lava. Spännnande! Matsäcken förtärdes utomhus och man märker att hösten kommer med en snabb takt, lite småkyligt för händerna.


Nästa dag var det gruppdag och eftersom att det var tisdag så var det Delfinernas tur att ha inneaktivitet medan Regnbågsgruppen var utomhus. Delfinerna körde med en ny kompisbok och denna gång handlade boken om att vänta på sin tur. De diskuterade tillsammans om vad det innebär att vänta på sin tur och fick sedan leka hunden och benet, där det handlar om att ett barn är en hund som måste leta efter sitt ben - som ett av de andra barnen har bakom sin rygg. Efter denna lek så fick barnen välja varsin bild av svamparna som fotograferades under förra veckans utflykt. Sedan var det dags att måla av svampbilderna och resultatet blev riktigt fint. Ett tips är att gå närmre och titta på bilderna då det finns kommentarer från barnen skrivna på sidan av pappret.
Regnbågsgruppen var i sin tur ute på gården och hade utematematik - där varje barn fick samla ihop ett visst antal material som de skulle lägga i rätt ruta. Riktigt duktiga!



Onsdag - innedag för Regnbågsgruppen som körde med kompisbok som handlade om att visa känslor. Efter att ha diskuterat om vilka olika känslor som finns så fick de ta selfies på sig själva och då visa olika känslor. Dessa bilder skrev sedan pedagogerna ut och det ska bli intressant att se vad det ska bli för något! Delfinerna var utomhus och lekte lekar såsom "under hökens vingar kom" och "marken är lava".



Torsdag - Delfinerna hade inneaktivitet denna dag och jobbade med kompisböckerna och denna gång handlade det om att samarbeta. Barnen fick sitta två och två och såga, rodde och dansade med händerna. Övningen handlade om att samarbeta tillsammans. Därefter fick de köra lite motorik och dansa Just Dance. Regnbågsgruppen var ute och gick till skogs där varje barn fick agera naturfotograf och fotografera svampar och annat smått och gott.

På fredagen tog vi det lugnt och lekte och hade det mysigt i höstrusket. Vi på Piratskeppet och Piraten önskar er en trevlig helg.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar