fredag 15 september 2017

Piraten v. 37

måndags gick hela gruppen till skogen där vi samlade varsin pinne för att sedan försöka lägga dessa i storleksordning. Efter en stunds funderande löste barnen utmaningen tillsammans! Därefter åt vi matsäck tillsammans på lekparken! På bilden nedan kan man även se exempel på vad barnen tyckte resultatet såg ut som!




I tisdags gick vi till skogen och letade efter grodor. Det hela utvecklades istället till en vandring genom alsikes regnskogsdjungel.

Vi hittade var smurfarna bor (i några gigantiska svampar) klafsade igenom stora vattenpölar och fick tränga oss igenom tjock lera. En riktigt äventyr!





Delfinerna läste under tisdagen ur kompisboken "säg stopp" för att reflektera vad det uttrycket egentligen innebär.

Det hela utmynnade i att de gjorde "stoppskyltar" med hjälp av sin hand och rödfärg.





I onsdags gick delfinerna till skogen och letade svamp som sedan fotograferades till kommande projekt! de hittade alla möjliga storlekar och färger.

Vissa var även hem för smurfarna! Sedan lekte de i skogsområdet!





Regnbågsgruppen läste en kompisbok med temat "samarbete". De fick först leda varandra två och två där den ena kompisen hade en halsduk knuten framför ögonen. Sedan fick de i två grupper göra varsitt konstverk tillsammans med sugrör, papper, tejp, piprensare och annat smått och gott. Resultatet hänger uppe i piraten.







Under kvällens föräldramöte hjälpte även föräldrar oss att inspirera fram och skapa intresse för barnen genom att möblera och fixa i våra rum. Resultatet blev mycket bra! Tack för hjälpen!

Här nedan har vi resultaten på era ruminstallationer:








På torsdagen möttes då barnen av de olika rummen som fick stå kvar hela förmiddagen. Det hela var lyckat och uppskattat! De blev sannerligen överraskade!


På torsdagen målade regnbågsgruppen allt sitt pynt de hade införskaffat veckan innan i alla dess olika färger och mönster.

Dessa är tanken att vi ska pynta skogen eller gården med. Eller kanske båda två?




Delfinerna var i sin tur ute och lekte tjuv och polis tillsammans!


Nu önskar vi alla en trevlig helg!


Mvh Personalen på piraten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar