fredag 8 september 2017

Piraten v. 32-36

Hejsan hoppsan alla föräldrar!

Nu var det länge sedan vi på Piraten uppdaterade här på bloggen men mycket har hänt sedan sist. De senaste veckorna har vi haft inskolning av tre nya barn och även välkomnat över fem stycken Papegojor till vår avdelning. Veckorna har präglats av mycket lek och stoj och vi har även tagit tillvara på det sista av sommarvärmen genom att vara ute mycket.


Denna vecka började vi dock med våra grupper och vi börjar med en liten mjukstart genom att köra lite kompistema. Det finns nu två stycken grupper; Delfinerna och ... ja, de har inte riktigt röstats fram än vad de ska heta än men namn bör dyka upp nästa vecka.

Vi börjar dock med måndagen; Utflyktsdag. Vi drog på oss västarna och drog till skogs. Det var en rätt fuktig dag så vi mötte både snäckor, sniglar och maskar på vägen. Skogen hade även fyllts med massa svampar och den mest intressanta svampen vi hittade var en röd flugsvamp - som det pratades mycket och länge om där barnen kom fram till att den är giftig, att man kan bli riktigt sjuk av den och att man inte ska pilla på den eller äta den.


Vidare till tisdagen; denna dag hade Delfinerna aktivitet inomhus medan Okänt-namn-gruppen hade aktivitet utomhus. Pedagogerna för delfingruppen läste boken; Dela med dig - en bok som handlade om vad dela med sig handlar om och om och varför man ska dela med sig. Barnen var superduktiga på att svara på varför, hur och när man ska dela med sig och vi lekte sedan kurragömma där det handlade om att man skulle hålla i handen när man hittade en kompis. Riktigt populär lek och det var riktigt roligt.



Medan delfinerna lekte kurragömma så var Okänt-namn-gruppen ute. De hade dragit på sig västarna och var ute på äventyr - denna gång till fotbollsplanen där det var fokus på rörelse. Olika rörelselekar lektes såsom; "kom alla våra små barn" - där barnen fick både krypa, springa, hoppa och åla fram, under hökens vingar kom och tunnelkull. Riktigt roligt och barnen var superduktiga.  


På onsdagen var det Delfinernas tur att ha utegrupp - Delfinbarnen samlades vid bänken utomhus och fick frågan hur de skulle kunna dela, så att det blir rättvist, på de äpplen som fanns - detta för att återkomma till tisdagens tema om att dela med sig. Barnen kom fram till att äpplet var tvungen att skäras i mindre bitar för att räcka - sagt och gjort så delade fröken upp det i mindre bitar så att det räckte till alla barn. Efter att äpplena hade ätits upp så blev det en utflykt till skogen där barnen plockade på sig pinnar, kottar och stenar för att ta med sig till förskolan. Hmm, vad skulle de med dessa till kan man fråga sig?


Okänt-namn-gruppen hade i sin tur inneaktivitet och gick igenom en av kompisböckerna - med titeln "Vänta på sin tur" och lekte gubben i lådan och även gick igenom hur man ska vänta när det kommer till att använda aktivitetstavlan som vi har på avdelningen.


Nästa dag var det torsdag och denna vecka hade Delfinerna innegrupp medan Okänt-namn-gruppen var ute. Delfinerna drog på sig förkläde och hämtade underlägg - för nu var det dags att måla. Och det var inte bara papper som det skulle målas på utan på de där pinnarna, stenarna och kottarna som de tog med sig från skogen. Koncentrationen var hög och färgen var överallt i slutändan och slutresultatet blev helt underbart.


Okänt-namn-gruppen gick till skogs och samlade på mossa, stenar, kottar och pinnar och tog med sig till förskolan i hinkar, som nu ligger inne på avdelningen och väntar på att användas. Vad ska de göra? Tiden får avgöra det.



Idag, fredag, var en mysfredag där vi alla var ute tillsammans på förmiddagen och lekte och sprang runt. En riktigt härlig vecka har det varit och vi Piratfröknar ser fram emot nästa vecka; nya äventyr väntar oss.

Ha en riktigt trevlig helg.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar