fredag 28 april 2017

Piraten v. 17

Hejsan hoppsan,

Denna vecka så började vi med matsäcksmåndag igen. Barnen och personal hade med sig matsäck och gick iväg till Båtberget. Väl där så började vi leta efter vårtecken och barnen hittade massvis; blommorna börjar växa, träden har fått knopp och myrorna har börjat titta fram. Matsäcken förtärdes i närliggande lekplats som barnen sedan lekte lite i innan vi gick tillbaka till förskolan.

 
   

På tisdagen spenderades förmiddagen utomhus där Ugglorna och Pikachu-gruppen gjorde olika uppdrag ute på gården medan Glassarna gick ut i skogen på promenad där de sedan utförde olika matematikuppdrag med former. 
 

När vi sedan kom in igen så hade det lämnats fotspår och tecken på dörren till byggrummet, spännande! Väl där inne så hittade barnen en Pokeboll och på den fanns det en flagga och text och efter en stunds undersökande så kom barnen på att det var den finska flaggan och att det stod "finska". Men det brukar alltid komma flera pokebollar så barnen fortsatte att leta och snart så hade tre till hittats. Eftersom att vi visste att orden var på finska så använde vi translate och snart så fick vi reda på att det stod "Imorgon", "Inomhus" och "Triangel". Vad betydde det? Skulle vi leta vid en triangel? Hmm. Underligt.
 
 

På onsdagen började en pokemonjakt och barnen delades in i grupper av två och började leta efter trianglar både på Piraten och Papegojan. Snabbt hittades en pokeboll inne hos Papegoja och på denna fanns det en QR-kod som barnen scannade. Upp kom ännu en video från Pikachu som nu ville att vi skulle leta på ställen där våra fångade Pokémon en gång hade gömt sig. Ett febrilt sökande började genast och snart hittades vår nya pokemonvän, denna gång var det en nyckelpigeliknande Pokémon vid namn Ledyba. Ledyba kom dock inte ensam utan hade med sig en påse med 20 MiniLedybas som alla hade olika djursymboler på sig, en till varje barn. Uppdraget var att para ihop sin MiniLedyba med en med samma djursymbol som hade gömt sig någonstans på förskolans gård. Barnen klädde snabbt på sig och började genast leta efter sin matchande djursymbol. En efter en hittade de sina MiniLedybas och kunde tillslut fånga den stora Ledyba, som nu sitter uppe på vår pokemonvägg. Riktigt roligt!
 
 

På torsdagen var det Storsamlingsdags och det var Piraterna som skulle hålla den denna gång. Ett stort intresse för dans har växt fram under de senaste veckorna och vi tyckte att det skulle vara roligt att dansa med Papegojorna så det var just det vi gjorde denna storsamling. Jätteroligt och alla var med och dansade. Denna dag gjorde även några av barnen en fälla för att försöka fånga en Pokémon - Spännande. Undra om något hände eller inte?

Fredagen - veckans sista dag och nu var det även dags att kolla fällan. Det upptäcktes tidigt att en av våra fångade Pokémon, Eevee, hade försvunnit från vår pokemonvägg och många frågor ställdes om var den hade tagit vägen. Nu var det dags att kolla fällan och efter en stunds grävande hittades en Pokémon och även en lapp. På lappen stod det att tack vare att alla barn varit så duktiga under vårt pokemonäventyr genom klara uppdrag och fånga alla Pokémon så hade Eevee utvecklats. Dennes utveckling heter Glaceon och sitter nu uppe på vår vägg. Väldigt spännande. Vi hoppas att fler Pokémon väljer att utvecklas, det vore riktigt roligt. 

Det var allt för denna vecka. Vi på Piraten önskar er en riktigt trevlig Valborg så ses vi igen nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar