lördag 30 mars 2019

Piraten Mars 2019

Hejsan hoppsan allihopa

Här kommer vårt första månadsinlägg med information och roligheter (mest roligheter) om vad Piraterna har gjort denna månad. 

Månaden började med att vi en morgon kom in på avdelning och vi möttes av en brevlåda hängandes mitt på vägen och en lapp från Mållgan. Vi hade under februari månad fått små meddelande på postitlappar från Mållgan, en osynlig varelse som tydligen gillade att äta knäckebröd och ost som barnen lämnade fram. Med detta sagt så läste vi den nya lappen från Mållgan, där hen berättade att det fanns en överraskning i brevlådan men att vi skulle vänta på så att alla barn och vuxna var på plats.

Väl på plats så öppnade vi brevet från Mållgan, som instruerade oss om att vi skulle gå till båtberget och där leta efter en triangel! Sagt och gjort så begav vi oss till skogs där vi genast började leta efter Mållgans triangel. Den hittades snabbt och med triangeln, som hade namnet Rörelsetriangeln. Med triangeln följde ett uppdrag och detta var att dansa DANSSTOPP med en TWIST i skogen. Twisten var gömd i en av fröknarnas fickor. När musiken stannade skulle fröken skrika ut en uppmaning, såsom ”Härma en gris” eller ”Hoppas som en groda”. Detta uppskattades mycket av barnen och de klarade uppdraget med bravur! Vi får också instruktionen om att vi ska kolla brevlådan nästa onsdag!


Onsdagen efter så öppnar vi brevlådan och möts av ett nytt brev från Mållgan. Denna gång får vi instruktionen om att titta under vår matta, där ett nytt uppdrag skulle ligga gömt. Väl hittat så beger vi oss in till köket där vi ska utföra veckans rörelseuppdrag; Charader. Barnen får en och en välja något på listan som Mållgan gett oss, och sedan utföra rörelser där de andra barnen ska gissa vad det är för något. Riktigt roligt och barnens rörelser var SPOT-ON!


Nästkommande onsdag öppnar vi ännu en gång brevlådan och möts av ännu ett brev från Mållgan. Denna gång instruerade om att ge oss av till fotbollsplanen där vi ska få leka tre stycken nya lekar; Monster och Hoppetossor, Spegelleken och Kopplarna. 

Den första leken vi utförde var Spegelleken, som gick ut på att barnen skulle stå med en kompis och härma dennes rörelser. Därefter gick vi över till monster och hoppetossor, som gick ut på att det fanns ett monster, som endast kunde gå sakta med utsträckta armar, som skulle fånga hoppetossorna, som endast kunde röra sig genom att hoppa jämfota. Den sista leken var kopplarna och här skulle barnen stå med en kompis och dansa till musiken. När musiken stannade så ropade en fröken ut ett en kroppsdel och dessa kroppsdelar skulle sedan ”kopplas” ihop, såsom fot mot fot, eller huvud mot huvud. Riktigt roligt!


Veckan efter och det var dags att öppna brevlådan, denna gång stod det att vi skulle skapa en hinderbana inomhus och barnen skulle vara med och skapa denna. Vi frågade Papegojorna om vi kunde använda deras avdelning och vi hade nu hela förskolan till vårt användande. Vi byggde en hinderbana som gick hela vägen till Papegojans avdelning och satte sedan på pepp-musik. När vi meddelade att vi tyvärr var tvungna att städa undan hinderbanan så möttes vi av flera ”Neeeeej, ett varv till snälla” 😁Veckan efter så öppnar vi som vanligt brevlådan och möts av en ny form; En cirkel. Vi ber barnen om hjälp om vad det står på cirkeln och efter lite tid så kommer vi fram till att det står Digitala Cirkeln. Mållgans uppdrag denna vecka var att barnen skulle skapa en digital bok tillsammans och barnen får två och två gå in och skapa en sida till boken och det hela blev en succé. Vi läste boken tillsammans dagen efter och det är barnens nya favorit; Sagan om de tre piraterna. En riktigt spännande bok som nästa vecka kommer att finnas att läsa på avdelningen. Men här får ni ett litet smakprov. 
Utöver dessa onsdagar så har vi varit på utflykt under våra måndagar, tisdagar och torsdagar haft grupptillfällen, där Dinosauriegruppen har fokuserat på bornholmsmodellen på tisdagar och djur och natur på torsdagar. Blomgruppen som har utedag på tisdagar har fokuserat på matematik och natur och även de följt bornholmsmodellen på sina innedagar på torsdagar. Vi rockade även sockorna och gjorde våra egna strumpor som finns att se i Piratens hall!


Med detta sagt så vill vi Piraten önska er alla en trevlig helg. Vi ses nästa månad med nya roligheter! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar