fredag 29 mars 2019

Papegojan Mars 2019

Hej! 

Nu är mars månad snart över och det är dags för ett inlägg på bloggen. Vi kommer att sammanfatta den gånga månaden med ett blogginlägg i slutet av månaden. Under mars har vädret verkligen varit både hit och dit och upp och ner. Nu behövs det kläder för olika väder på förskolan. Det är oftast lite kyligt på morgonen för att sedan bli varmare och mer behagligt på eftermiddagarna. Vi vill gärna vara ute så mycket som möjligt och då behöver vi er hjälp! 

Vi har skolat in en ny kompis på Papegojan nu under mars. Det betyder att vi nu återigen är 12 barn på avdelningen. I mitten på maj skolar vi in ytterligare en kompis. 

Under mars har vi lekt både inne och ute. Vi har lekt både på gården men också varit i lekparker och i skogen. Inomhus har vi lekt mycket med våra utklädningssaker såsom hattar och väskor. Vi hat byggt med olika material och dansat massor till låtarna från årets Melodifestival, habbibi, habbibi... Känner ni igen den kanske? Vi har också köpt lite nya spel och börjat spela spel, när man spelar spel får man träna på många olika saker såsom, turtagning, färger, antal m,m. Vi har också fortsatt med vårt projekt som handlar om fantasi och hållbar utveckling. Vi har promenerat till bygget vid St:a Maria flera gånger för att föröka utvecklingen och se vad som händer. Det går fort framåt. Det finns också nya stora spännande maskiner att titta på varje gång. Sist vi var där  fick vi också lära oss att även vuxna måste ha gummistövlar när de ska gå i vattenpölar ;) 


Projektet har också fortsatt genom att vi har pratat om sortering och om skräp, vi har vid två tillfällen varit ut och letat skräp i förskolans närområde. Barnen är nu riktiga skräpletare, de hittar verkligen ALLT! 

I slutet av månaden, närmare bestämt den 21 mars rockade vi sockorna på avdelningen. Vi pratade om lika och olika samt sjöng sången om rocka sockorna. 

Trevlig helg önskar vi på Papegojan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar