fredag 15 februari 2019

Piraten v. 7

Hejsan hoppsan,

Denna vecka började med en mild blöt måndag. Båda grupperna gick denna dag ut och lekte i det snöblandade slasket som nu har infunnit sig. Det byggdes slasktorn och vattenlek var det roligaste på hela dagen, riktigt härligt!Tisdag: Dinosauriegruppen var inne och hade Språksamling. Denna gång var det Språksamling 6, där de fick lyssna och resonera kring boken Stadsmusikanterna i Bremen. Vi började samlingen med att sitta i en ring och presentera oss med för- och efternamn, genom att man skickar en boll till varandra. Därefter läste vi veckans ramsa för att sedan gå vidare till att läsa boken för att sedan sjunga Mamma Mu och sedan avslutade vi med att öva på sammansatta ord såsom Tand + Borse = TandborsteBlomgruppen var i sin tur ute och hade fått ett brev från Mållgan, som berättade att de skulle få till uppdrag att skriva sitt namn på varsin träskiva som de sedan skulle ha vattenrace med. ROLIGT! 


Onsdag: Dinosauriegruppen var ute och hade utematematik, där de fick hitta 6 stycken pinnar och 5 kottar och sedan addera ihop detta, för att sedan försöka komma underfund med hur många det var med ALLA barns pinnar och kottar. 121 pinnar och kottar hade vi totalt hittat!Blomgruppen var inne och hade Språksamling med bornholmsmodellen. Idag var rim i fokus och de läste Petter och hans fyra getter samt lekte rim-memory. Riktigt roligt och barnen blev hejare på att rimma!


Torsdag; Dinosauriegruppen var inne och i riktig alla hjärtans dag-anda så pysslade de massa kärlekspyssel, det blev allt från piprensarhjärtan till hjärthattar. 


Blomgruppen var ute och gick på utflykt till fotbollsplanen, där de lekte Kom Alla Mina Små Barn och andra roliga rörelselekar som Katten och Råttan. Sedan fick barnen leka fritt, springa runt på en stor fotbollsplan är riktigt populärt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar