tisdag 5 februari 2019

Piraten v. 6

Hej!

Nu är det vinter som vi har väntat hurra!

I måndags gick dinosaurierna ut och lekte i all härlig snö tillsammans med några fröknar medan Blomgruppen var inne och letade spår efter Mållgan!

Under tisdagen var Blomgruppen ute i all härlig kramsnö där de fick fylla plasthandskar med färg i som vi hoppades skulle frysa under natten. Det fock även måla snökupoler runt grillen på gården! Kul med färg på snö!
Dinosaurierna var i sin tur inne och spekulerade i hur den myseriske Mållgan som börjat lämna brev på förskolan faktiskt ser ut! Efter det fick de måla hur de trodde hen såg ut på varsitt papper!
På onsdagen gick dinosaurierna ut i snön och lekte kurragömma, försökte få loss alla fastfrusna snömonster och snöbollar samt hackade bort is från skeppet!

Blomgruppen var inne tränade på rimord samt lyssnade på sagan ”Petter och hans fyra getter” med tillhörande flanosaga! Därefter dansade vi lite till ”herr gurka” samt lärde oss en ny ramsa om om Gubben Röd och Gubben
Blå! Även den rimmade bra tyckte barnen!I torsdags var Blomgruppen inne och diskuterade om sina länder som de pärlade en föregående vecka.
Denna vecka fick de veta vilket land de hade valt och fick sedan rita av flaggan på en häftig teckning som senare blev 3D. Quiver hette appen! Därefter valde barnen trådar som vi satte upp på en karta utantill deras flaggor!

Dinosauriegruppen utnyttjade den perfekta kramsnön utomhus och byggde snögubbar, rekordstora snöbollar som sattes ihop till den stora larven framför skeppet på gården!
Olyckligtvis smälte dem snabbt på fredagen!
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar