torsdag 8 februari 2018

Piraten v. 6

Tjena Tjena,

Denna vecka har varit en riktigt kall en. -10 och pudersnö så långt ögat kan nå. Vi började veckan med att dra på oss massa kläder och ge oss på utflykt - det är ju utflyktsmåndag. Vi gick en promenad ner till fotbollsplanen och körde lekar, för att hålla igång kroppen och hålla oss varma och samtidigt ha det riktigt roligt. ”Kom alla mina små barn”, ”Hinderkull” och massa andra lekar lektes och fotbollsplanen fylldes med skratt.



Tisdagen var lika kall den och Regnbågsgruppen tog på sig vinterkläderna och begav sig ut. De hade nämligen fått ett brev från en av sina smurfvänner och gav sig ut för att få utföra ett experiment. Det hade nämligen blandats speciella sopbubblor som barnen experimenterade med ute i den kalla luften. Därefter fick de se vad som händer när Hannes kastade väldigt varmt vatten upp i luften. Det blev ett enda stort rökmoln av vattnet och detta tyckte barnen var spännande och roligt! Sedan fick de undersöka saker ute på gården med våra nya webbägg (ett digitalt microskåp).


Delfinerna var i sin tur inne och hade fått ett brev från deras lilla vän Milla. Hon bad de alla att leta efter hennes vän som fanns någonstans på Piratskeppet. Barnen gav sig genast ut på jakt och hittade en figur, omgiven av massa kartong, i köket. På figuren fanns en QR-kod och denna scannades snabbt och upp kom en film från figuren som heter Pappis och som älskar kartong. Pappis hade ett uppdrag till de alla och de skulle använda kartongen och samarbeta, två och två, och skapa något. Barnen tog till sig uppdraget och samarbetade väldigt bra och resultatet av dessa samarbeten finns att finna på Piratens avdelning.


Onsdagen spenderade Regnbågsgruppen inomhus och hade fått ett uppdrag från KänsloSmurfen, där han ville att barnen skulle agera som robotar och vara två och två. De skulle därefter ge varandra kommandon och därefter leda varandra till sina respektive borttappade muttrar. Därefter fick de med hjälp av bilder göra de mönster som bilden visade, med samma material. De fick alltså gå på jakt och hitta det material som visades på bilden. Väldigt klurigt men de klarade det galant. 


Delfinerna var i sin tur utomhus och tog tillfället i akt, de drog på sig sina hjälmar, hämtade madrasserna och åkte madrass här på förskolans gård. Det var väldigt roligt och det höll igång värmen för alla denna kalla vinterdag.


På torsdagen var det Regnbågsgruppens tur att ha uteaktivitet. I brevlådan fann ett av barnen ett brev från en av smurfarna, som berättade att barnen skulle ta på sig västarna och ta sig till fotbollsplanen med madrasser och ett par bollar. Väl där skulle de prova att kasta och rulla bollarna och ta tid för att se hur lång tid det tog för bägge respektive. Sedan fick barnen ta tid då de hoppade på ett ben respektive två ben och se vilket av dessa två som gick snabbast. Därefter var det dags för madrassåkning i den stora backen och barnen flög fram med världens fart ner för backen, härligt!


Delfinerna var i sin tur inne och fick även de ett meddelande, från ingen mindre än Pappis - som älskar kartong. I temat med det barnen skapade i tisdags så hade de nu fått i uppdrag att använda material på avdelningen för att skapa sina egna små figurer som ska bo i deras hus, båtar och bilar. Snabbt satte de igång och figurerna skapades i en snabb takt och barnen ville skapa allt från kläder, hår, smycken och ögon. Skapelserna blev riktigt populära och agerar nu som dockor inne på avdelningen - roligt!


Med detta avslutar vi nu veckan med att komma med en liten notis;
• Kolla gärna igenom barnens hyllor om det finns tillräckligt med extrakläder (strumpor, underkläder, byxor osv)

Tack för denna vecka. Vi på Piraten önskar er alla en riktigt härlig helg så ses vi med nys fräscha tag nästa vecka 😃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar