tisdag 16 maj 2017

Piraten v. 20

Hejsan alla!
 
Måndagens matsäcksutflykt gick till båtberget, väl framme i skogen delade vi upp oss i 3 grupper och tillsammans byggde vi olika typer av Pokémon-fällor. Piraterna hade många idéer om hur en Pokémonfälla ser ut och resultatet blev 3 olika fällor med olika funktioner. Skulle vi lyckas fånga några Pokémon i skogen? 

Ett barn på Piraten berättar: "När vi hade ätit upp vår matsäck gick vi och tittade på våra fällor, vi hade fångat Mudkips utveckling, Nidorans utveckling och andra Nidorans utveckling. Det kändes bra när vi fångade Pokémonen, sen gick vi tillbaka till förskolan och vi tog med alla utvecklingar". 

Fälla nr 1
 

  

Fälla nr 2 
 

Fälla nr 3
 

I tisdags hittade vi fyra nya Greatballs inne på avdelningen och ledtrådarna visade sig vara på Litauiska. Den litauiska flaggan var gul, grön och röd. Ledtrådarna på bollarna var utomhus, bakom och sten. Vi kom gemensamt fram till att imorgon leta utomhus på gården bakom stenar. Denna dag kläcktes även vårt ägg som vi tagit hand om. I ägget låg Elekid, en ny bebispokémon som vi fick i uppdrag att ta hand om.

 
 

Under onsdagen var några barn på matsalsbesök i skolan. 
Ett barn på piraten berättar:
"Vi åt mat, majs och grönsaker. Och så fick vi ris. En slags gratäng med falukorv.
Vi fick ta maten själva. Vi fick ta mackor, mat, vatten och mjölk.
Och så fick vi gå i deras hemligaste rum där alla deras utklädningkläder va.
En sak som vi såg var en korv som va en hatt"

Dem som var kvar på förskolan gick på Pokémonjakt ute på gården. Ledtrådarna hjälpte oss att hitta ytterligare en Pokémonboll som vi kunde scanna. Pikachu hade lämnat ett meddelande om att en Pokémon kunde hittas där det växer apelsiner, barnen kom överens om att leta i köket där ett apelsinträd växer. I köket hittade vi Oddish, en Pokémon som älskar experiment. Oddish hade lämnat "Trollsnor" och "Pikachu" snor dom vi kallade det. Barnen fick känna och undersöka snoret som enligt många luktade som trolldeg och kändes äckligt, lent, skönt, varmt, kallt och slajmigt. 

 
  

Under torsdagsförmiddagen firade vi förskolansdag tillsammans med ungefär 350 barn och vuxna från andra förskolor vid kommunhuset. Det var äntligen dags att täcka av den fina vepan om vi och många andra förskolor bidragit till. Det bjöds även på sång, dans, cirkus och glass. Det blev en lyckad dag med mycket firande! Några barn blev även intervjuade av TV vilket gjorde allt extra spännande.
Även bussresan till och från var en succé.

 

Idag fredag har vi lekt ute på gården i det fina vädret, äntligen lite sol och värme! Vi lekte bland annat med vatten, rockade rockringar, grävde i sandlådan, lekte på skeppet och kikade i kikare. 

Vi på piraten önskar alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar