fredag 12 maj 2017

Piraten v. 19

Hejsan hoppsan! Denna vecka var en riktig matematikvecka. Vi började veckan med att ta en kort utflykt till en närliggande skog, där barnen utförde olika uppdrag från våra uppdragskort - som alla handlade om matematik. Barnen skulle exempelvis hitta fem stycken kottar, tre stycken stenar och även olika former såsom cirkel, triangel m.m. Innan vi gick hem utförde vi olika lägesord. Då vädret var rätt tråkigt och det blåste kallt så åt vi den medtagna matsäcken inomhus, men för att göra det lite roligare så satte vi oss runt mattan och åt alla tillsammans.
 

På tisdagen var det dags att se om Pikachu hade varit förbi med några ledtrådar och visst hade den det. Fyra stycken greatballs hittades och denna gång var det på danska. Barnen kom fram till att det stod: "Inomhus", "Imorgon" och "Topp". Frågorna blev många. Vilken topp? I vilket rum? Kanske i taket? 
Därefter så stannade Glassarna inne och gjorde självporträtt medan Ugglorna och Pikachugruppen gick ut och utförde olika uppdrag - som att springa runt skeppet tre varv eller att krama en fröken.


Onsdagen kom och då var det dags att leta efter Pokémonbollen. Det letades för fullt runt om på avdelningen men det var först då barnen fick möjlighet att leta i köket som den hittades. Som tidigare onsdagar så medföljde en QR-kod och ännu en rolig film från Pikachu. För att hitta vår nästa pokemonvän så var vi tvungna att ta oss till en lekplats där det gick att klättra och där det gick att grilla. Barnen funderade ett tag men kom sedan på vilken lekplats det handlade om och vi begav oss snabbt dit. Väl där hittades snabbt den nya pokemonvännen - Charmander. För att kunna fånga henne så var barnen tvungna att utföra olika matematikuppdrag - som att samla ihop fem pinnar, för att sedan lägga dem i olika former. Sedan skulle de utföra olika lägesordsövningar, vilket de gjorde med bravur. Heja heja, barnen fångade sin nya pokemonvän.  
 


Torsdag förmiddag spenderade Glassarna och några av Ugglorna med att äntligen få spela Glassarnas Pokemon Go-spel som de hade gjort, och det gick superbra och var väldigt roligt. Pikachugruppen och resterande Ugglor begav sig ner till biblioteket för att lämna tillbaka böcker och leta efter nya och de kom hem med väldigt bra böcker både till Piraten och Papegojan. Denna dag byggde även några barn en fälla inne i Fantasirummet, en fälla för att fånga nya pokémon. Väldigt spännande!




Fredag, nu var det dags att kolla om någon hade fastnat i fällan och redan på morgonen upptäckte barnen att det fattades pokémon på vår vägg - Bulbasaur, Squirtle och Zubat. När alla barn hade dykt upp så öppnade fröknarna upp dörren och genast upptäcktes våra nya utvecklade Pokémonvänner - Ivysaur, Wartortle och Golbat. Riktigt coolt och spännande. 

Det var allt från denna vecka. Vi hos Piraten önskar er en riktigt trevlig helg.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar