torsdag 24 januari 2019

Papegojan vecka 3 och 4

Hej hopp! 

Nu har vårterminen rullat igång ordentligt och det är dags att komma igång med bloggskrivandet igen. Terminen har börjat med att vi har haft ett varierande väder, med sol och snö ena dagen för att nästa dag vara mulet och blött. Vi har försökt ta tillvara på vädret på bästa sätt. Vissa dagar har det varit himla kallt och då har vi gjort bedömningen att vi är inne och ibland har vi gått ut en kortare stund. 

Under december slutade en utav våra kompisar på Papegojan. De flyttade norr ut. Vi skolade också in en ny kompis på Papegojan under december. Vi är nu 11 barn på avdelningen. I mars kommer en ny kompis så där vi återigen 12 stycken Papegojor. 

Under vårterminen kommer vi att arbeta med nya projekt. Vårt bussprojekt är nu avslutat. Vi har under terminens första veckor tittat närmare på och observerat barnens intressen för att se vad vi ska fördjupa oss i. Vi har sett att de finns lite olika intressen hos de äldre och de yngre barnen på avdelningen. Därför har vi bestämt oss för att dela barnen i två grupper på förmiddagarna, tisdagar och onsdagar. De äldre barnens grupp heter nu Nyckelpigorna och de yngre barnens grupp heter Fåglarna. Gruppnamn som barnen själva har röstat fram. Under vårterminen kommer vi att arbeta med bygg och konstruktion på olika sätt. Nyckelpigorna kommer bland annat att följa en byggarbetsplats och se byggnader växa fram. Fåglarna kommer att utforska olika byggmaterial på förskolan. På torsdagar kommer vi arbeta med rörelse på olika sätt. Hittills under terminen har vibyggt hinderbana och provat på yoga. 

Imorgon är det fredag och då kommer vi leka tillsammans med Piraterna på förmiddagen. 

Trevlig helg från oss Papegojor 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar