fredag 18 maj 2018

Papegojan v19-20

VECKA19

Måndag - vi gick en promenad till traktorparken. Vi gungade, åkte rutschkana, gjorde sandkakor och plockade blommor. Sen gick vi tillbaka till förskolan för att äta vår matsäck ute på gården.





TISDAG - Idag planterade vi solrosor i mjölkpaket. 





ONSDAG -  Denna vecka bjöd på underbart väder så vi passade på att vara ute så mycket som möjligt. På eftermiddagen blev det mycket vattenlekar och barnen fick springa i vattenspridaren.






Just nu pågår det mycket rollekar inne på papegojan. Det lagas mat, barnen klär ut sig till olika saker, kojjor byggs och vi leker mycket kuragömma. 




TORSDAG - ledigt 

VECKA 20

MÅNDAG - Idag gick vi iväg hela förskolan, alla pirater och papegojor, till gorillaparken och lekte. Sen gick papegojorna tillbaka till förskolan för att äta sin matsäck. 



Även denna vecka bjöd på underbart väder så vi gick ut i det fina vädret och lekte på gården. Vi vattnade i rabatten, gjorde lerkakor, sprang i vattenspridaren och gjorde snurror av maskrosor. 
Vi tittade även till solrosorna vi planterat för att se att dem växer som dem ska - och det gör dem :)













TORSDAG - PIRATSKEPPSDAGEN
Vi samlades alla inne på piraten för en sångsamling med piratlåtar. Efter det klädde vi på oss och möttes på piraternas altan där vi läste upp det första brevet som vi fick av babba. Varje brev gav oss ett uppdrag som vi skulle utföra för att få reda på vart nästa brev och babblare gömde sig. Vi gjorde hinderbana, blåste upp en ballong genom att hålla händerna och blåsa, vi la ”vita stenar” i ett hål i marken och plötsligt bubblade det upp något och vi kramade ett varsit träd. Den sista babblaren hittade vi i en tom skattkista - Bibbi hade gömt alla guldpengar på gården. Alla barn letade för fullt och snabbt var skattkistan full av guldpengar. 



Fredag - gemensam utelek på gården och fredagsdisco innan mellanmål!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar