måndag 30 april 2018

Piraten v. 17

Hejsan,

Ännu en vecka har flugit förbi och här ska ni få en liten sammanfattning om vad vi på Piraten har sysslat med;

Måndag: Vi spenderade förmiddagen ute på gården, där vi lekte lekar, byggde i sandlådan och sprang omkring. Därefter åt vi våra matsäckar utomhus för första gången, mysigt!


Tisdag: Delfinerna var inne och hittade ett nytt SopSamlarMonster, vid namn Stubben. Han älskar allt vad heta djur och natur att göra och barnen fick till uppgift att plantera blommor. Barnen fick diskutera vad man behöver för att kunna plantera och kom snabbt fram till att man behöver jord, vatten och frön. Stubben hade som tur lämnat jord och frön och vatten hade vi ju i kranen. Plastis hade i sin tur lämnat flaskhalvor som kan användas som krukor. Riktigt spännande och jordigt blev det.

Regnbågsgruppen var i sin tur utomhus och hade matematik i skogen. De skulle samla olika naturmaterial som de sedan skulle skapa mönster av. De var superduktiga och skapade alla sorters mönster!




Onsdag: Delfinerna var ute och hade rörelsepass. Vi lekte Tjing (kull) och spenderade sedan resten av förmiddagen med fri lek utomhus. Mysigt och roligt!

Regnbågsgruppen var i sin tur inomhus och hade fått ett uppdrag från RobotSmurfen som berättade att han hört talats om barnens digitala böcker som han så gärna ville att barnen skulle visa denna. Så barnen fick sitta med sina digitala böcker och designa dessa. Mycket populärt uppdrag!



Torsdag: Delfinerna var inne och fick ett matematikuppdrag där de skulle addera två blommor med olika siffror i för att sedan hitta den rätta summan. Barnen var riktigt duktiga och alla klarade uppdraget enkelt!

Regnbågsgruppen var ute och lekte olika lekar såsom Tjing, Under hökens vingar kom och Marken är lava. 





Det var det om denna vecka. Vi på Piraten önskar er en trevlig helg och en Glad Valborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar