torsdag 25 januari 2018

Piraten v.4

Hej!


Under måndagen försökte hela piraten att utnyttja det sista av snön som fallit och drog med oss madrasserna mot pulkabacken. Till allas besvikelse var backen väldigt uppkörd och stenig så vi fick gå vidare till en lutande gräsplätt i närheten istället. Där fick barnen kämpa tre och tre på madrasserna nerför backen full med pudersnö. Det var trögåkt till en början men tillslut fick några till några bra åk. 





Under tisdagen gick Regnbågsgruppen ut och tillsammans med halva Delfingruppen för att göra alfabetsuppdrag som vi fått i brev från berättarsmurfen! 

Det var allt ifrån att åla som ålar till att härma spöken till att springa runt skeppet som hästar!

Tillsammans klarade vi alla bokstäver och därmed alla uppdrag! Superbra jobbat!





Andra halvan av delfinerna var inne och testade programmering tillsammans med Sandra likt några delfiner förra veckan!






Under onsdagen var Regnbågsgruppen inne och gjorde experiment med ytspänning genom att hälla kanel eller peppar i en skål med vatten för att sedan droppa i diskmedel och se vad som händer. Resultaten blev olika beroende på hur mycket kanel/vitpeppar man hade på vattenytan så vi prövade flera gånger för att förstå vad som händer. 

Efter detta testade vi ett magiskt experiment där man hällde på mkt kanel i ett glas för att sedan sakta trycka ner fingret i glaset. När fingret sedan drogs upp var det inte blött! Mycket märkligt!

Kanelen som satt kvar tyckte några var god, andra tyckte det var för starkt eller beskt!





Delfinerna var under onsdagen ute på gården och lekte ur sig det allra sista innan snön skulle regna bort under kvällen/natten! 


Under torsdagen gick alla ut och geggade ner sig i smältsnön! Det fanns mycket kul att hitta på! Vissa lekte ”under hökens vingar kom!” medan andra fixade med pölarna i sandlådan.

När vi sedan gick in fick vi spola av samtliga geggamoja-monster med en slang, vilket var uppskattat!





Nu önskar vi alla en glad torsdag och en trevlig helg!


//Piraten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar