måndag 11 december 2017

Piraten v. 49

Hejsan hoppsan. På grund av IPad-strul så försvann fredagens Piratinlägg men var inte ledsna; här kommer ett nytt.

Vi börjar veckan med måndag och utelek. Nu när julen närmar sig så kör vi mycket med storgrupper och lek tillsammans allihop. Barnen tjoade och tjimmade ute på gården och hade det superroligt.

På tisdagen var det äntligen vernissage-dags och vi bjöd på äppeljuice och salta pinnar till både barn och vuxna. Det var stolta barn som gick runt och visade upp vad de har gjort denna termin och det hela blev en jättesuccé. Riktigt roligt att ha alla föräldrar och syskon på besök. Tack för en trevlig morgon! 


Nästkommande dag, onsdag, gick halva gruppen ut på förmiddagen medan andra halvan var inne och dansade robotdans. Det hela gick ut på att dansa olika robotdanser till olika låtar och detta var riktigt populärt hos barnen. De var superduktiga och dansade för fulla muggar. Andra gruppen var ute och lekte med massa geggamojja och lera. Det är ju dunderkul!

På torsdagen var det dags för julkalender. Vi på Piraten har fått en julgran byggd av vår underbara Sofie. Och på denna gran sitter det 24 olika julgranskulor med olika QR-koder. En för varje dag. En helt egen Piratkalender. Just denna torsdag så scannade ett barn QR-koden och fick upp att de skulle få göra ljuslyktor. Sagt och gjort så blev det pysseldags. Här limmades det och rullades det i socker och målades. Det var en riktigt populär aktivitet, speciellt det där med att rulla det i socker. Resultatet finns att se på Piraten och kommer även att synas på vårt årliga Luciafirande. Spännande!


Fredagen var en lugn och mysig dag där vi varvade ner och bara lekte och hade det trevligt. Så som en fredag ska vara. 

Vi på Piraten önskar er en trevlig fortsatt vecka och så ses vi snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar